Σελίδα 1 από 1

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Ιούλ 2011, 19:45
από kostasadv
Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση και περιήγηση στο Διαδίκτυο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργάνωσαν ημερίδες και εξέδωσαν ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι Έλληνες μπαίνουν πλέον στο Διαδίκτυο, με τους πιο έμπειρους να είναι υποψιασμένοι για τη «σκοτεινή πλευρά του», όμως οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα, καθώς το ηλεκτρονικό έγκλημα έχει μπει για τα καλά στη ζωή των πολιτών και αυξάνεται ραγδαία.

Στο ενημερωτικό υλικό, που έχει εκδώσει το υπουργείο, επισημαίνεται ότι το Διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, αρκεί οι χρήστες του να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια, καθώς μπορεί να μετατραπεί σε «παγίδα», τόσο για τους ενήλικες όσο και κυρίως για τα παιδιά.

Όπως σημειώνεται, το Internet δίνει σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση σε πληροφορία, γνώση, αλλά και ψυχαγωγία. Κάθε χρήστης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο παγκόσμιος ιστός δεν διαφέρει σε τίποτα από την κοινωνία και ότι οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο Διαδίκτυο δεν είναι πάντα έγκυρες.

Σχετικά με την ασφάλεια των «surfers», επισημαίνεται ότι οι χρήστες θα πρέπει να εγκαταστήσουν πρόσθετο λογισμικό ασφάλειας και προγράμματα - «τείχη ασφαλείας»- που να ελέγχουν εισερχόμενες και εξερχόμενες πληροφορίες από τον υπολογιστή και να προλαβαίνουν τη διάδοση ιών και ανεπιθύμητων εφαρμογών.

zougla.gr

Re: Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Ιούλ 2011, 15:55
από k650
Mπράβο Κώστα, πολύ ενδιαφέρον το άρθρο που έβαλες. Πραγματικά το ιντερνετ είναι απίστευτο. Ότι και να χρειαστείς, για οποιοδήποτε θέμα μπορείς να έχεις απαντήσεις σε δευτερόλεπτα!!!

Αλλά πολλές φορές οι πληροφορίες μπορεί και να μην είναι εγκυρες οπότε πέφτει το βάρος στον χρήστη να προσέχει και να διασταυρώνει τις πληροφορίες και να μην θεωρεί δεδομένο ότι αυτά που διαβάζει στο ίντερνετ είναι και σωστά. Υπάρχουν και κάποιοι που γράφουν ό,τι τους κατέβει.