Ομπρέλες

Προτείνετε τα καταστήματα που προτιμάτε

Ομπρέλες

Δημοσίευσηαπό Julia Santorini » 11 Ιούλ 2010, 18:23

Ας ξεκινήσω με μια ιστοσελίδα σχετική με ομπρέλες που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.
Ομπρέλες επαγγελματικές
Χρήσιμοι σύνδεσμοι από τους κορυφαίους στην Ελλάδα στα είδη ομπρέλας.
Julia Santorini
 
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 05 Οκτ 2009, 15:31

Re: Ομπρέλες

Δημοσίευσηαπό female.amalia » 27 Ιούλ 2010, 23:33

Καλησπέρα,
πολύ καλό website για τις ομπρέλες πράγματι Julia! Φαντάζομαι σε έχει απασχολήσει αρκετά το θέμα της ομπρέλας με τόσο ήλιο στην παραλία....
Εγώ πάλι βρήκα διαφημιστικές ομπρέλες, νομίζω ότι ενδιαφέρει αρκετούς, επαγγελματίες και μη...
female.amalia
 
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 09 Σεπ 2009, 22:41

Re: Ομπρέλες

Δημοσίευσηαπό Άννα » 07 Μάιος 2021, 14:45

Η ελληνική πρόταση στις επαγγελματικές ομπρέλες

Ομπρέλες; Γιατί; Ένα ερώτημα που θα το ακούσεις πολλές φορές ανάμεσα σε επαγγελματίες που θεωρούν την ομπρέλα απαραίτητη με επαγγελματίες που τη θεωρούν περιττή. Η Ελλάδα μας είναι κατά κανόνα ηλιόλουστη χώρα και λόγω αυτού, ο κόσμος της απολαμβάνει τον καλό ουρανό προτιμώντας να καθίσει έξω το καλοκαίρι και όποια άλλη ευκαιρία βρει στη διάρκεια του χρόνου. Ο ήλιος μας όμως είναι δυνατός και πέρα από τα συνηθισμένα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει ο κόσμος με το κατάλληλο ντύσιμο και τα αντηλιακά, οι ομπρέλες αποτελούν αποτελεσματικότατο μέτρο προστασίας.

Είναι ουσιαστικά αδύνατον και σίγουρα αδιανόητο να υπάρχουν επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης που να διαθέτουν εξωτερικό χώρο χωρίς ομπρέλες, για την προστασία των πελατών τους από τον ήλιο (και όχι μόνο).

Ποια είναι τα καταστήματα αυτά; Καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία, μπαρ, beach bar, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι κλπ…

Οι επαγγελματικές ομπρέλες έρχονται σε ατέλειωτη ποικιλία! Σε χρώματα, υφάσματα, σκελετό, σχέδιο και παραλλαγές αυτών. Το τελικό αποτέλεσμα επαφίεται στην φαντασία των κατασκευαστών. Το κάθε τι που παρέχει σκιά και προστασία από τον καιρό (ηλιόλουστο ή βροχερό) είναι αποτέλεσμα ανάγκης, χρησιμοποιείται όμως και σαν μέσο διαφήμισης και πολύ συχνά εντυπωσιασμού. Δεν είναι τυχαίο που η ομπρέλες επαγγελματικής χρήσης πολλές φορές θα διακοσμήσουν τον χώρο που απλώνονται τα τραπεζοκαθίσματα του εστιατορίου, της καφετέριας της πισίνας κ.α. με σχέδια και σχήματα που παντρεύονται με τον υπόλοιπο εξοπλισμό του καταστήματος.

Στην Ελλάδα, δεν είναι πολλές οι εταιρείες που κατασκευάζουν επαγγελματικές ομπρέλες ιδιαίτερης καλαισθησίας και αντοχής. Για να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ομπρέλες αξιώσεων χρειάζεται η ανάλογη εμπειρία και τεχνογνωσία. Κάποιες από αυτές τις εταιρείες μάλιστα διαθέτουν και εξάγουν τα προϊόντα τους και σε διάφορες Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.


Οι παραλλαγές τις επαγγελματικής ομπρέλας

Τι άλλο μπορεί, άραγε, να παρέχει μια επαγγελματική ομπρέλα;

Με σωστή σχεδίαση και κατασκευή μπορεί να παρέχει θέρμανση, με μικρά και πολύ αποδοτικά θερμαντικά σώματα κάτω από την προστασία της για τους ήπιους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Το πανί της λειτουργεί ουσιαστικά σαν φράγμα, που συγκρατεί μέρος της παραγόμενης θερμότητας και δημιουργεί έναν μικρό εξωτερικό χώρο με θαλπωρή. Αυτό το συναντάμε πολύ πιο συχνά σε ομπρέλες επαγγελματικές βαρέως τύπου!

Με λίγη παραπάνω προσοχή στην υποδομή μπορεί να παρέχει και επιπλέον δροσιά με ένα απλό σύστημα ψεκασμού νερού σε μορφή ελαφριάς ομίχλης, ακόμη και ανεπαίσθητα αρωματισμένης ομίχλης για την καταπολέμηση πιθανών οσμών.
Άλλη σημαντική ευκολία, ειδικά για το βράδυ, είναι ο φωτισμός. Είναι ιδιαίτερα καλαίσθητη και πρακτική λύση, με λαμπτήρες οικονομίας για μικρή κατανάλωση ρεύματος.

Σημαντικό για κάθε κατάστημα εστίασης είναι επίσης και ο ήχος. Η ίδια η ομπρέλα μπορεί πολύ άνετα πλέον να υποστηρίξει και ήχο με Bluetooth ηχεία για την ευχαρίστηση των πελατών. Είναι ο καλύτερος τρόπος για ομοιόμορφη διάχυση του ήχου στον εξωτερικό χώρο της κάθε επιχείρησης, χωρίς να υπάρχουν σημεία με έντονο ή και πολύ χαμηλό ήχο.

Για τους φίλαθλους και για όσους θέλουν να απολαύσουν κάποιον αγώνα έξω αντί μέσα στο διαμέρισμά τους, η τηλεόραση είναι άλλο ένα πρόσθετο αξεσουάρ για τις επαγγελματικές ομπρέλες. Οι τηλεοράσεις, παρά το μεγάλο μέγεθός τους, είναι ήδη αρκετά ελαφριές ώστε να μην επιβαρύνουν τον σκελετό της ομπρέλας. Φυσικά, η χρήση της τηλεόρασης δεν χρειάζεται να περιοριστεί μόνο στην παρουσίαση αθλητικών θεαμάτων. Μπορεί να αποτελέσει μέσο προβολής παροχών του καταστήματος ή των δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

Και γιατί όχι, κάτω από αυτό το υπέροχο και οικονομικό μέσο σκίασης και προστασίας να μην υπάρχει και συνδυασμός από τα προαναφερόμενα; Όπως είπαμε, λίγη προσοχή στη σχεδίαση και την υποδομή σε συνδυασμό με το καλό γούστο κάνουν θαύματα.


Η ιστορία της ομπρέλας με λίγα λόγια

Η ιστορία της ομπρέλας ξεκινάει στη άπω ανατολή συγκεκριμένα στην Ιαπωνία ή οποία με χάρισε επίσης την βεντάλια και το φανάρι. Ήταν και είναι κατά βάση της λειτουργικό εργαλείο. Αρχικά φτιαγμένη από μπαμπού και λαδόχαρτο για προστασία από την βροχή (εξού και το ελληνικότατο «αλεξιβρόχιο») και τον ήλιο (αλεξήλιο) έχει φτάσει σήμερα να είναι φτιαγμένη από μια τεράστια ποικιλία υλικών για να προσφέρει αποτελεσματική προστασία για διάφορες χρήσεις. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τις συναντάμε ως ομπρέλες κήπου, ομπρέλες παραλίας και ομπρέλες βροχής.


Η επαγγελματική ομπρέλα ως μέσο προβολής

Με λίγη επιπλέον φαντασία μπορεί με επιπρόσθετο παραπέτασμα να προσφέρει και προστασία και θαλπωρή από τον αέρα ακόμη και από τα ιπτάμενα ζωύφια που γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικά το καλοκαίρι.

Για κάθε είδος επιχείρησης μπορεί να αποτελέσει και μέσο διαφήμισης σε πανέμορφες συστοιχίες, με τα χρώματα και το λογότυπο της επιχείρησης. Το δε μέγεθός της μπορεί να ποικίλει από σχετικά μικρή σε σχεδόν γιγάντια! Ένα τέτοιο εργαλείο προβολής μιας επιχείρησης δεν μπορεί παρά να είναι όφελος και προσόν για την εκάστοτε επιχείρηση. Μια καλά σχεδιασμένη συστοιχία από επαγγελματικές ομπρέλες σίγουρα κάνει μια επιχείρηση να ξεχωρίζει από τις γειτονικές της από μακριά, αν όχι για την παρουσία που προσφέρει σίγουρα για την διαφορετικότητά της.

Αντιθέτως, μπορεί να μην επιθυμεί κανείς να τονίσει τόσο τις ομπρέλες του όσο τον περιβάλλοντα χώρο. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιήσεις τετράγωνες, παραλληλόγραμμες ή πολυγωνικές - στρογγυλές ανάλογα με τις χωροταξικές ανάγκες. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να επιλέξει μικρότερες σε μέγεθος που φέρουν χρώματα ουδέτερα για να τονίσει το κατάστημα ή το περιβάλλον, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Η συμβολή κάποιου αρχιτέκτονα εξωτερικού χώρου κρίνεται απαραίτητη σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τέλος, και εξίσου σημαντικό, είναι η ποιότητα κατασκευής και υλικών που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή της. Μια τέτοια ομπρέλα μπορεί να αντέξει τις κακουχίες του καιρού, ακόμα και πολύ δυνατό αέρα, για πολλά χρόνια προσφέροντας ταυτόχρονα και όλα τα οφέλη της καθιστώντας την πολύ οικονομική επένδυση για την οποιαδήποτε επιχείρηση. Με σωστή συντήρηση, θα αντέξει μια ζωή.
Άννα
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 01 Μάιος 2021, 12:41


Επιστροφή στο Καταστήματα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron