Γεωτρήσεις νερού

Προτεινόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα

Γεωτρήσεις νερού

Δημοσίευσηαπό Κατερίνα » 26 Ιουν 2019, 19:37

Το να βρεις νερό δεν θεωρείται και από τα ευκολότερα πράγματα. Απαιτείται ένας ηλεκτροκίνητος εξοπλισμός αποτελούμενος από τρυπάνια, αντλίες, σωληνώσεις κ.λ.π. Ένα ακόμη κρίσιμο στοιχείο είναι η άδεια γεώτρησης που παρέχεται από γεωλόγο, ο οποίος εγκρίνει τη νομιμότητα του έργου.

Για τον ενδιαφερόμενο μιας γεώτρησης νερού απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην εταιρεία που θα αναλάβει την όλη διαδικασία. Και αυτό γιατί θα πρέπει να αποδοθεί η μεγαλύτερη απόδοση νερού με τη λιγότερο δαπανηρή μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί. Αρκετές φορές οι γεωλογικές συνθήκες του έργου είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν μια οικονομική σε κόστος διάνοιξη.

Σε όλες τις περιπτώσεις η γεώτρηση νερού πρέπει να πραγματοποιείται από επίλεκτα συνεργεία που έχουν εξειδίκευση στο χώρο της γεωτρύπανσης και άντλησης νερού. Τα συνεργεία αυτά θα πρέπει να ολοκληρώσουν το έργο με την ηλεκτροδότηση και τη χαλίκωση που είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία της γεώτρησης. Μην ξεχνάτε τη συντήρηση της γεώτρησης που είναι είναι κρίσιμη για την βιωσιμότητα της. Υλικά όπως σωλήνες, αντλίες, μοτέρ είναι σίγουρα ευπαθή υπό συνθήκες μακρόχρονης λειτουργίας.

Να θυμάστε ότι το κόστος αυξάνει πάντα με το βάθος της υδρογεώτρησης, το υλικό του εδάφους που θα τρυπηθεί και την ταχύτητα απόκρισης παράδοσης του έργου.

Επειδή μια γεώτρηση κοστίζει αρκετά, καλό είναι να συμβουλευτείτε από ειδικά sites που παρέχουν πληροφορία για το κόστος γεώτρησης στο δικό σας χώρο.
Κατερίνα
 
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 06 Απρ 2010, 00:44

Επιστροφή στο Υπηρεσίες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron