από lefteris » 24 Σεπ 2010, 21:10
A t h i n a g r e e c e Από ότι βλέπω και θυμάμαι ασφαλώς, ήσουν η πρώτη που ξεκίνησες το Θέμα Μουσική. Στην πρώτη μου απάντηση είχα αναφέρει έναν καταμερισμό των Μουσικών Οργάνων.Τώρα θα ήθελα να γνωρίσουμε αυτά τα όργανα όπως είχα υποσχεθεί.
1ο Πληκτροφόρα (Πιάνο, αρμόνιο,ακκορντεόν synthesiser) καθώς επίσης και τα διάφορα προγενέστερα είδη πιάνου και αρμονίου (εκκλησιαστικού)
2ο Έγχορδα (Βιολί,βιόλα,Βιολοντσέλο,Κοντραμπάσο,Αυτά είναι τα έγχορδα που παράγουν ήχο δια του συρμού του δοξαριού επί των χορδών. Άρπα,Κιθάρα,μπουζούκι,μαντολίνο και πλήθος παραδοσιακών εγχόρδων που λέγονται νυκτά διότι παράγουν ήχο δια νύξεως είτε με τα δάκτυλα είτε με πέννα..
3ο Πνευστά: α) Ξύλινα β) Χάλκινα
α) Ξύλινα: Κατασκευασμένα από ειδικό ξύλο(έβενο):
Όμποε (οξύαυλος) Φαγκότο(Βαρύαυλος)Κλαρινέτο(Ευθύαυλος). Επίσης αν και μεταλλικά υπάγονται στην οικογένεια των ξυλίνων το φλάουτο και το Σαξόφωνο (διότι έχουν ιδιο μηχανισμό με τα ξύλινα και παράγουν ήχο με ειδικά επεξεργασμένα καλάμια).
β) Χάλκινα πνευστά Κατασκευασμένα από χαλκό και κράματα διαφόρων μετάλλων.
Τρομπέτα,Τρομπόνι,Κόρνο,Βαρύτονο,Τούμπα
Κρουστά: Τaburo,Grancassa,Τύμπανα,κύμβαλα. Επίσης υπάχουν πλήθος κρουστών που παράγουν διάφορους ήχους όπως καμπάνες,σείστρα,κλπ Προσπάθησα να είμαι λακωνκός στην παρουσίαση των οργάνων για να μην γίνω βαρετός.Όπως έχω ξαναπεί για τα μουσικά όργανα ασχολούνται ειδικές "επίστήμες" όπως η Οργανογνωσία,η Οργανολογία,όσον αφορά δε την κατασκευή τους Πάμε σε βαθιά νερά