Οι κοντοί του μπάσκετ

Ομάδες, αγώνες και σχόλια γύρω από το ελληνικό μπάσκετ αλλά και NBA

Οι κοντοί του μπάσκετ

Δημοσίευσηαπό Julia Santorini » 19 Σεπ 2010, 10:21

Σκέφτηκα να ξεκινήσω με ένα θέμα ασυνήθιστο από αυτό που περιμένατε... χι χι

Σε γενικές γραμμές, το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι για ψηλούς ανθρώπους. Το ύψος είναι ουσιαστικό για να γίνεις ένας καλός παίχτης στην καλαθοσφαίριση.
Όμως υπάρχουν αρκετοί κοντοί άνθρωποι που μπόρεσαν να γίνουν καλοί και να παρουσιάζονται λαμπρά παραδείγματα του αθλήματος.
Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί κοντοί μπασκεμπολίστες με μεγάλη αθλητική ανδρεία που έχουν προσφέρει στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.
Ένα καλό παράδειγμα είναι ο Webb που παρά το μικρό του ύψος κατάφερε να διακριθεί στο υψηλό επίπεδο που απαιτεί το NBA και να χαρίσει το τρόπαιο το 1985 στην ομάδα του. Ο Webb εντυπωσίασε με την ταχύτητα, την έκρηξη και το ξεχωριστό άλμα του, κερδίζοντας έτσι τις εντυπώσεις.

Γενικά οι "κοντοί" είναι πολύ καλοί στο κάθετο άλμα. Υπάρχει μέρος των ασκήσεων άλματος που οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πετυχαίνεται περισσότερο από τους κοντούς.
Στην πραγματικότητα, καθένας μπορεί να πηδήσει υψηλότερα αρκεί να δείξει υπομονή και να διαθέτει την ανάλογη κατάρτιση. Πρώτα πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας. Θεωρήστε ότι μπορείτε να το κάνετε δεδομένου ότι όχι μόνο είναι αυτό πιθανό αλλά μπορείτε να το κάνετε σε ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν ακολουθείτε ταυτόχρονα κάποιο από τα προγράμματα άλματος, θα εντυπωσιαστείτε με τα γρήγορα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να πηδήσετε υψηλότερα με την ακολουθία αυτού του απλού κανόνα που λειτουργεί ανεξάρτητα από το πόσο ψηλοί είστε: το όπλο σας η συνεχής προσπάθεια. Αυτό θα δώσει στο σώμα σας την ορμή που πρέπει να αποκτήσει την έκρηξη που απαιτεί ένα καλό άλμα. Αρχίστε και με τα δύο μπράτσα σας προς τα έξω. Ταλαντευτείτε προς τα κάτω καθώς σκύβετε κάτω και ταλαντεύεστε τόσο ψηλά όσο περισσότερο μπορείτε. Αυτό θα καταστήσει το άλμα σας υψηλότερο. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε τα δύναμή σας στον κατάλληλο χρόνο κατά το άλμα και θα δείτε τη διαφορά.
Julia Santorini
 
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 05 Οκτ 2009, 15:31

Επιστροφή στο Μπάσκετ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron