Θεωρείται από πολλούς το μυστικό μακροζωίας στα Ελληνικά χωριά που τηρούν ακόμη τη Μεσογειακή διατροφή.
Εμπλουτισμένη με μπόλικα λαχανικά, όσπρια και πικάντικες συνθέσεις στα λαδερά αποτελούν σίγουρα ένα πρότυπο καλής διατροφής.
Η διατροφή αυτή διαφημίζεται πλέον και σε άλλα κράτη, κάνοντας παγκοσμίως διάσημα τα παραδοσιακά φαγητά μας όπως μουσακά, σουτζουκάκια, παστίτσιο, γεμιστές ντομάτες, τζατζίκι, μελιτζάνες ιμάμ, φάβα με ωμό κρεμμυδάκι, φασολάδα με σέλινο, καρότο κ.ά.
Ο κύριος λόγος της φήμης τους είναι ότι διατηρούν ισορροπία στις τροφικές ανάγκες του ανθρώπου καθώς διατηρούν σωστές αναλογίες μεταξύ πρωτεϊνών, υδατανθράκων, βιταμινών, αμύλων και ιχνοστοιχείων που είναι όλα μαζί είναι απαραίτητα στον οργανισμό μας.
Εσείς τί γνώμη έχετε για τη "Μεσογειακή Κουζίνα";