marios_521 έγραψε:Να πω κάποια υπέρ;
Αν νομιμοποιηθεί η χρήση της κάνναβης, θα μειωθεί η τιμή της τουλάχιστον στο 1/5.
Το κόστος της οφείλεται στον κίνδυνο που έχει για το εμποριο της, συν λαδώματα, διακαστήρια, εγγυήσεις κλπ.
Αν ο καθε ενας μπορεί να κουβαλάει στα συνορα κάτι τετοιο, αλλά και εντός της χώρας, τότε οι έμποροι δεν θα ενδιαφέρονται πια γι αυτη.
Το αποτέλεσμα είναι να γλιτώσουν τα παιδια που ζητούν χασίς και τους δίνουν κάτι άλλο (χάπια, ενέσεις κλπ) για να "¨βολευτούν" λόγω ελλειψης.
Ενα μεγάλο ποσοστό νέων προχωραει στα σκληρα με αυτό τον τρόπο. Ειδικα στη χώρα μας που το θεωρούμε το ίδιο. Σου λέει, "ε μεχρι να φέρει, ας παρω το αλλο".
Επίσης, θα ελέγχεται η χρήση της. Ένας αστυνομικός του Αμστερνταμ έλεγε "ειναι καλύτερα ετσι. Έχουμε τους χρήστες σε μαγαζιά που τα ελέγχουμε και ξέρουμε ποιοι εμπορεύονται. Αν ηταν παράνομο θα τους ψαχναμε στα σοκάκια και οι εμποροι θα τους έδιναν ότι νοθευμένο είχαν".
Και κάτι ακόμα. Θα αφήσει τους γιατρους να τη χρησιμοποιήσουν. Δεν θα ήταν καλύτερα να δίναμε στους καρκινοπαθείς, αντί για χημικά φάρμακα που τους καταστρέφουν συκώτι και άλλα ζωτικά όργανα, μερικά τσιγάρα την ημέρα και να κάναμε τη ζωή τους πιο ευχάριστή;
Και μια μικρή σημείωση: Το αλκοολ σκοτώνει χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο. Όχι σε ατυχηματα και τέτοια. Από βλάβες στο συκώτι. Το ιδιο και το τσιγάρο με ζημιά στους πνεύμονες. Η κάνναβη δεν έχει παρουσιάση κανένα πρόβλημα υγείας μέχρι σήμερα!
Εχω και άλλα επιχειρήματα, αλλα τα βασικά είναι αυτά. Τι λέτε;
Δεν έχεις και άδικο αλλά δεν μπορώ μπορώ να πω ότι έχεις και δίκαιο.
Δυστυχώς στην όμορφη Ελλάδα κατοικούν οι όμορφοι Έλληνες και όλα αυτά είναι δύσκολο να εφαρμοστούν..προσοχή αυτό είναι προσωπική άποψη και τα λέω έχοντας κάνει την <<θητεία>> μου.
Όταν το ποτό και το τσιγάρο και η θεωρία του <<μάγκα>> είναι παντού μπροστά μας δεν είναι εύκολο να τους δώσεις και κάνναβη...θα γίνουμε πολύ χειρότεροι από την Ισπανία
Αν καταφέρουμε ποτέ να αποκτήσουμε διαφορετική παιδεία και αφήσουμε τους μάγκες ήσυχους (αφού τους έχει πατήσει και το τρένο) τότε οι προτάσεις σου θα είναι πολύ εύστοχες και εγώ μαζί σου