Μάριε έχεις καιρό να φανείς βέβαια, αλλά μπορεί και να μου απαντήσεις σε μία απορία που έχω, αφού είσαι ειδικός σε αυτό τον τομέα!
Όπως έχω αναφέρει αυτοσχεδιάζω που και που, αλλά αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι παραπάνω από απλό πιάνο. Δηλαδή φαντάζομαι κι άλλα όργανα να συνοδεύουν το πιάνο. Σκεφτόμουν (παλιότερα) να πάρω ένα synth, και είχα βρει μία καλή (ακριβή όμως) λύση, για entry level, το Yamaha mm6, που κάνει παπάδες!
Πρόσφατα είχα μια κουβέντα με φίλο που μου ανέφερε τα midi που κάνουν κάτι αντίστοιχο και είναι πολύ πιο οικονομικά. Αλλά από κάτι βίντεο που είδα μου φάνησε ότι αυτά κάνουν μόνο εφέ κτλ. ή ίσως δεν το έψαξα καλά και δεν έχω καταλάβει; Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν με αυτό θα μπορώ να βγάζω ήχους από όργανα πχ βιολί, τσέλο, κιθάρα κτλ. ή πολλά μαζί βιολιά πχ, κάτι που ξέρω ότι το κάνει το synth (ελπίζω να μην γελάς τώρα, ξέρω είμαι άσχετη, γι' αυτό σε ρωτάω!

)
Αλλά βλέπω ότι υπάρχουν midi με κουμπιά κι άλλα που λέγονται midi keyboards και γενικά...έμπλεξα!!!
Το θετικό πάντως είναι ότι δεν είναι πολύ ακριβά, αλλά αφού είσαι ειδικός, θα ήθελα να μου πεις την άποψή σου αν θα έπρεπε να προτιμήσω synth σε κάτι πιο οικονομικό από yamaha που όμως θα κάνει αξιοπρεπή δουλειά!
Ή είναι μια καλή λύση τα midi (χρειάζονται όμως και ειδικό πρόγραμμα για υπολογιστή;).

Σε αναμονή.........για απάντηση